Om mig

Hundetræning

som selv hunden finder sjov!

Træning med dig i fokus, og hunden i centrum

Velkommen til

Bag denne side, siden GLADEPOTER.dk samt træningen står Julie la Cour

Hundetræning skal være sjov for hund som fører. Jeg er uddannet hvalpe- og lydighedsinstruktør i DRK samt spor 1 og spor 2 instruktør herudover er jeg uddannet jagthundeinstruktør igennem Danmarks Jægerforbund.
Jeg har igennem årene deltaget i et utal af kurser for at dygtiggøre mig, har stillet til konkurrencer

indenfor rally-O, markprøver samt  sporprøver. Alle med gode resultater. Jeg har netop stillet min unge tæve på Brugsprøven indenfor DRK, og bestået med max. point. 

Jeg lægger stor vægt på et godt hund/fører forhold. Hunden skal synes at træning er sjov, og tilliden skal være i top hund og fører imellem.

 

Jeg har igennem årene selv deltaget på mange forskellige kurser og ved mange forskellige trænere - nogle bedre end andre. Jeg ønsker, at både jeg og mine kursister udvikler os løbende. For at kunne gøre dette, vil jeg løbende bede om tilbagemeldinger fra mine kursister.

 

Prøver jeg selv har stillet mine hunde på:

Rally-O, max point

Markprøve åbenklasse

Sporprøver m. rosende dommerord

Lokale lydighedsstævner

Brugsprøver med max point 

og mange flere.... 

 

Flere gange opnået

Dagens bedste hund

og max point til lydighedskonkurrencer

 

Jeg har været træner siden 2009, hvor jeg blev uddannet hvalpe- og lydighedsinstruktør i Dansk Retriever Klub.

Herefter uddannede jeg mig som spor 1 og spor 2 instruktør, igen igennem Dansk Retriever Klub. Senere var jeg så heldig at blive medlem af sporudvalget i Nordsjælland samt i udvalget under DRK. Samtidig har jeg agereret som formand i hundeudvalget i en jagtforening i Nordsjælland igennem en længere årrække, hvor mit mål var meget bedre hundetræning i jagtregi. Fysisk afstraffelse blev afskaffet i foreningen, og foreningen er nu kendt for god træning og god formidling. Jeg er uddannet jagthundeinstrutør igennem Danmarks Jægerforbund. 

 

Selv har jeg i øjeblikket to hunde, en ældre tæve samt en unghund. 

Min hunde har gennem tiden  flere gange opnået "dagens bedste hund" på prøver.

Jeg mener at alsidighed er en del af  vejen hen imod et godt samarbejde hund og fører imellem, hvorfor jeg både træner dem mhp. praktisk jagt, markprøver, schweissspor samt lydighed. Nogle vælger udelukkende at koncentrere sig om en konkret del af sporten, men jeg nyder muligheden for at kunne bruge hunden som tunet jagthund, familiehund samt lydighedshund og sporhund.

Når jeg træner, sætter jeg mig ofte et mål, hvilket jeg også beder mine kursister gøre.

Det kan være at  målet må justeres lidt efterhånden - enten den eller anden vej, men hvor om alting er, giver det motivation i dagligdagen  at træne hunden og have det sjovt samtidig.


Jeg sørger for at holde mig ajour, ved blandt andet selv at deltage på mange forskellige kurser, som kursist. P.t. er mine hunde tilmeldt brugsprøvetræning, ringtræning og rally-O. Derudover går jeg og hygger med den lille i forhold til sportræning. 

 

Ekstern bedømmer

Udover at træne egne og andres hunde, er jeg ligeledes tilknyttet CPH lufthavn, hvor jeg er ekstern bedømmer for "birdcontrol-gruppen" og deres tjenestehunde. . 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Frivillig i jagtforeningsregi og Dansk Retriever Klub
Sideløbende med træning i Glade Poters regi, er jeg frivillig i den lokale jagtforening med hundetræning et par gange årligt. Ligeledes er jeg ind i mellem i Dansk Retriever Klub som frivillig træner.
Det er vigtigt for mig, at få udbredt budskabet til så mange som muligt, om at hundetræning kan foregå på hundens præmisser og samtidig være belønningsorienteret, hvilket giver gode forudsætninger i hundelivet for fører som hund, af denne grund er jeg frivillig træner i forskellige foreninger. Her vil der være introduktion til hvordan vi træner hos gladepoter.dk. 

I løbet af sensommeren 2019/efterår 2019 er jeg at finde i DRK, hvor jeg starter

et sporhold op. 


Hvorfor selvstændig?

Jeg startede som selvstændig træner 1. april 2018, med god opbakning af

NORDSJÆLLANDS JAGT, idet min vision er at skabe god hundetræning for både

familiehunden samt brugshunden. 

Nordsjællands Jagt har hjulpet meget i processen mod at blive selvstændig, så jeg

håber at du vil besøge butikken og hilse fra gladepoter.dk  - det er en butik der er et besøg værd, hvis du er

på  udkig efter godt tøj til hundearbejdet mv.

Besøg gerne min samarbejdspartner og sponsor

Nordsjællands Jagt


Fokus på at blive bedre

Jeg beder løbende om feedback, også anonymt, til mine kursister. Der sendes evalueringsskemaer ud efter endt træning, således at jeg løbende bliver evalueret og har fokus på hvad der skal gøres bedre til næste gang, og hvad der fungerer. 

 

Certificering, gladepoter.dk, hundetræning for glade hunde i nordsjælland
Certificering, gladepoter.dk, hundetræning for glade hunde i nordsjælland

Glade hundeførere i CPH lufthavn efter endt certificering

Certificering, gladepoter.dk, hundetræning for glade hunde i nordsjælland
Certificering, gladepoter.dk, hundetræning for glade hunde i nordsjælland, Nordsjællands Jagt, hundetræning i nordsjælland
Certificering, gladepoter.dk, hundetræning for glade hunde i nordsjælland

 

Jeg har haft hund siden 1996, hvor jeg fik min første labrador - en stor hanhund. Ham gik jeg på lydighedskurser med samt agility. Vi snusede en smule til spor, men udbuddet var desværre ikke stort nok til at vi kom rigtig i gang. Vi vandt dog en del lydighedskonkurrencer sammen igennem årene.

Senere fik jeg en tæve indenfor dørene. En brun labrador, som introducedere mig til jagtens verden. Jeg valgte først at tage brugsprøven med hende - bare fordi jeg ville opleve, hvad en labrador egentlig var skabt til. Dette greb  dog om sig - og pludselig - på grund af hunden - stod jeg med et jagttegn i hånden. Min tæve var god - meget god - så hun blev hurtigt inviteret med på diverse jagter - med fører... nu det ikke kunne være meget anderledes ;-)

Samtidig blev hun og jeg berygtet i nabolaget - for hvis en hund ikke kunne finde et anskudt stykke vildt - skulle de blot ringe efter Julie og hendes hund. Og ganske rigtig - alle de gange vi blev tilkaldt, var med godt resultat. Men selvom der stod på "jæger" på CV'et grundet bestået jagtprøve, var jeg ikke helt overbevist om at jeg nu også skulle skaffe maden selv - men et andetræk hjemme, inviteret af de der havde jagten - og med udtrykkeligt "medtagen" af egen "bøsse", måtte jeg overgive mig. Maddie og jeg blev hermed jægere.

Jeg slap dog ikke lydigheden og konkurrencerne, men formåede at kombinere disse ting og vise labradorens alsidighed og evne til at samarbejde, uanset om vi stillede til en Rally-O konkurrence eller sporprøve - eller om vi i weekenden gik på praktisk jagt som apportør og driver.

 

De seneste par år er det primært riffeljagten der har fyldt i programmet. Jeg har selvfølgelig altid hund med.

Bella er med, og sidder i timevis og spejder ud over terrænet. Kommer der et stykke råvildt forbi, gør hun mig opmærksom på dette. Fasaner og harer lister ofte helt tæt forbi, hvor vi sidder, uden hun ænser dem synderligt - det er jo ikke dem vi går efter, når riflen er med.

Når rådyret/dåvildet kommer for, sidder hun troligt og venter på at skuddet afgives. Det er så rart at have en hund med, som jeg ved bliver ved min side - uagtet hvad der bydes.


Lille Gaia tegner allerede godt. Kun 13 uger gammel blev hun 2. vinder på skue i Nordsjælland, efterfølgende har hun bestået brugsprøven med max.point. -  Flere kommenterede hendes fine kontakt til mig. "hvor træner I?" Det gør vi da hos Gladepoter.dk  

Certificering, gladepoter.dk, hundetræning for glade hunde i nordsjælland, Nordsjællands Jagt, jagthundetræning

TillidKommer ikke af sig. Det er noget der opbygges gradvist. Ved at have et godt forhold til din hund, vil du opleve mange gode stunder. Ved at have opnået ubegrænset tillid - vil en ny verden åbne sig for dig

Jagt, jagthundetræning, træning, hundetræning, hvalpe, motivation, tillid, samarbejde, nordsjælland,hundeinstruktør, hundetræner, jagthunde, jagtforening, hillerød jagtforening, nordsjælland, breton, spaniel, golden, retriever, apportering, stående, hund, apportering, apport, tillid, nordsjællands jagt, våben, gundogs, gundog

Julie og Maddie til træning.


Tillid og samarbejde er nøgleordene i min træning

Julie og Bella på riffeljagt - en pausestund nydes sammen. 

Vi ses , Certificering, gladepoter.dk, hundetræning for glade hunde i nordsjælland

Jeg glæder mig til at møde dig på træningsbanen!


Mange hilsner


Julie

Mail: julie@lacours.dk

Mobil: 2089 3834

cvr-nr 39739186